Leco van Zadelhoff over beauty en tanden

“Tanden zijn voor mij anti-aging stap nummer één!”
Uitstraling zit niet in een potje, het zit in je, is de overtuiging van de bekendste kapper en visagist van Nederland, Leco van Zadelhoff. Maar je kunt de natuur wel een handje helpen! Tijdens de StandbyDag van 5 november geeft Leco een inspirerende presentatie over beauty en tanden. “Ik wil Nederland mooier maken”, is zijn levensmissie. Wij legden hem alvast vijf vragen voor.

Onlangs gaf je in een interview aan een echte tandenman te zijn. Verzorging van de tanden maakt veel uit. Wat adviseer jij op dit gebied?
“Tanden zijn voor mij anti-aging stap nummer één! Met goede zorg en mooie, verzorgde tanden zet je de eerste stap om er fris uit te zien. Als mensen bij mij komen voor advies over anti-aging, denk ik niet direct aan huid en haar, maar meestal als eerste aan het gebit. Echt essentieel!”

Uitstraling zit niet in een potje, is jouw overtuiging. Waar wel in?
“Het is heel simpel, uitstraling komt van binnenuit. Als jij je lekker voelt, dan straal je dat uit en daar kan geen enkele make-up tegenop!”

Tandarts-, preventie- en orthodontieassistenten werken de hele dag binnen onder fel lamplicht. Hoe kunnen we onze huid het beste onderhouden?
“Smeren. Smeren. Smeren. En hydrateren. Smeren kun je leren. Zelfs tandartsen!

Iemand die in de stoel ligt zit niet te wachten op een tandarts, orthodontist of assistent die tot in de puntjes is opgemaakt. Wat adviseer je om toch mooi voor de dag te komen, zonder dat het too much is?
“Blij dat je dit aanhaalt. Ik vind het ook niet relaxed als ik in de stoel lig en ik heb een soort make-up pop boven me hangen. Verzorg je huid optimaal en besteed zorg aan mascara en wenkbrauwen. Hou het voor de rest rustig, ook omdat tandartsen en hun assistenten met mondkapjes werken. En mondkapjes met make-up resten zijn zo viezig!”

Hoe begin jij zelf je dag t.a.v. innerlijke en uiterlijke verzorging?
“Ik ga ’s morgens eerst met de hond lopen. Geen telefoon, lekker rustig de dag overdenken en daarna vol energie aan de slag!”