Image

WORKSHOPS

Per workshopronde volg je één workshop. Je kunt zelf kiezen waarin jij je wilt verdiepen. Hieronder vind je een overzicht van thema's  en praktische oplossingen.
Binnenkort volgen meer workshops. Houd deze pagina in de gaten! 

Als je een lezing van Fred bij woont dan leer je wat je als vrouw in de kast moet hebben. Als je deze basis hebt komt je altijd goed voor de dag en heb je geen stress meer in de ochtend. Fred vertelt dit op zijn eigen, vaak humoristische wijze, aan de hand van leuke anekdotes. Ook kun je hem de vraag stellen die je altijd al wilde stellen. Kortom LEER van FRED.

Fred van Leer, stylist en presentator

Oké… infectiepreventie is niet het meest sexy onderwerp binnen de tandheelkunde. Maar, één ding is wél zeker; de praktijk is dat ons werk doorspekt is met infectiepreventie.

Zodra we ’s ochtends de deur binnen lopen begint het al: omkleden (rekening houdend met de persoonlijke hygiëne voorschriften), de kamers opstarten, de stoelen doorspoelen, de thermo uitruimen, het trilbad alvast 10 min laten ontgassen, enz. enz. En aan het eind van de werkdag sluiten we er de praktijk mee af. Niet alleen bij het opstarten en afsluiten van de praktijk, maar bij elke patiënt, behandeling en handeling zijn we zo ongeveer bezig met infectiepreventie. Of beter gesteld, we zouden er mee bezig moeten zijn. En helaas is het ook zeker niet een vrijblijvend onderdeel van de tandheelkundige zorg.

Dussss…. Als het dan toch moet en we er best wel een heel groot deel van de dag mee bezig zijn. Laten we het dan gewoon goed doen en dan ook maar meteen zo efficiënt mogelijk.

Nynke Tymstra, tandarts, Tandartspraktijk Ureterp

Wat heb je geleerd na het bijwonen van deze workshop?

  • Infectiepreventie aan de stoel
  • Wanneer desinfecteren en wanneer steriliseren?
  • Hoe krijg je iedereen mee? Open communicatie.
  • Waterkwaliteit

Waarom ik deelnemers aanraad om naar het evenement te komen?
"Het is altijd leuk om te zien dat na een gezellige leerzame congresdag als deze iedereen maandags weer extra gemotiveerd aan de slag gaat."