Image
Programma

Kun je net als wij niet wachten op dé enige echte assistentendag?
Bekijk hier het programma!
Programma

09.00 uur

Ontvangst, bezoek aan standby expo

09.45 uur

 ‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen’. 
Ben je klaar om je tijd en energie te besteden aan dat waar je wel invloed op hebt?

Kevin Weijers besloot na enkele jaren gewerkt te hebben als ambtenaar, op een originele manier de wereld rond te reizen: door bedrijven te helpen nieuwe ideeën uit te voeren, in ruil voor eten en onderdak.
33 experimenten later is het resultaat niet het zoveelste boek van een millennial die alles achterliet, maar een bundeling van frisse verhalen en praktische experimenten die je inspireren om anders naar je werk en leven te kijken. '21 dagen niet klagen' laat zien dat je vooraf niet altijd hoeft te weten hoe iets eindigt. Het zet je op luchtige wijze en met humor aan te experimenteren met waar jij nieuwsgierig naar bent. En te ontdekken hoeveel er mogelijk is als je af en toe stopt met denken, en start met doen.

Kevin Weijers, spreker, auteur en Chief Exploration Officer van ‘De Wereld Rond in 80 Experimenten’

10.30 uur

 Elke tandarts of MKA-chirurg heeft wel eens een onbegrepen pijnklacht “in de stoel gehad”. Het gaat dan om patiënten waarbij een behandeling is uitgevoerd, maar bij wie de pijnklachten daarna hetzelfde of zelfs erger zijn geworden! En waarbij de behandelaar dan ook niet meer precies weet waar de pijn wel vandaan komt.

Helaas komen onbegrepen pijnen in het hoofd-hals gebied regelmatig voor. En ondanks dat tandartsen of MKA-chirurgen pijnklachten bijna altijd effectief en heel snel kunnen behandelen, ligt het focus vaak onterecht op de therapie. Het gaat echter om de diagnostiek; want alleen een correcte diagnose geeft een succesvolle behandeling. In dit halfuur leert u aan de hand van een lastige – waargebeurde – casus hoe vanuit een correcte diagnose een succesvolle behandeling volgt.

James Huddleston Slater tandarts-gnatholoog

11.00 uur
Pauze en bezoek Standbyexpo
12.30 uur
Lunchpauze en bezoek Standby expo
14.30 uur
Pauze en bezoek Standby expo
15.30 uur

 De esthetiek van het gezicht krijgt steeds meer aandacht. Niet in de laatste plaats door de invloed van sociale media. Hoewel een chirurgische kaakcorrectie (osteotomie) de meest krachtige ingreep is om een gelaat te veranderen zijn er, ook binnen de MKA chirurgie, tal van andere ingrepen mogelijk om de esthetiek te verbeteren. In deze voordracht wordt daarom aandacht besteed aan de veroudering van het gezicht, aan schoonheid en schoonheidsidealen en aan diverse esthetisch chirurgische procedures zoals injectables (botox en fillers), lipofilling (vettransplantatie), liposuctie, ooglidcorrectie, wenkbrauwlift, facelift, liplift en alloplastische implantaten.

Johan Jansma, MKA-chirurg, afdelingen MKA UMCG en Martini Ziekenhuis, Groningen

15.10 uur

Als mens willen we graag geloven dat we controle hebben op ons eigen leven, jij als zorgprofessional weet als geen ander; dat dat niet de werkelijkheid is. Hoe ver kun jij zelf komen met doorzettingsvermogen, ambitie, doelen stellen, omgang met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken? Laat je inspireren door Maarten van der Weijden zijn persoonlijke verhaal waarin zijn ziekteproces een hele grote rol speelt.

Maarten van der Weijden, Olympisch zwemkampioen en dagvoorzitter

16.30 uur
Afsluiting met borrel

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen