Image
Programma

Kun je net als wij niet wachten op dé enige echte assistentendag?
Bekijk hier het programma!
Programma

09.00 uur

Ontvangst, bezoek aan standby expo

09.45 uur

 ‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen’. 
Ben je klaar om je tijd en energie te besteden aan dat waar je wel invloed op hebt?

Kevin Weijers besloot na enkele jaren gewerkt te hebben als ambtenaar, op een originele manier de wereld rond te reizen: door bedrijven te helpen nieuwe ideeën uit te voeren, in ruil voor eten en onderdak.
33 experimenten later is het resultaat niet het zoveelste boek van een millennial die alles achterliet, maar een bundeling van frisse verhalen en praktische experimenten die je inspireren om anders naar je werk en leven te kijken. '21 dagen niet klagen' laat zien dat je vooraf niet altijd hoeft te weten hoe iets eindigt. Het zet je op luchtige wijze en met humor aan te experimenteren met waar jij nieuwsgierig naar bent. En te ontdekken hoeveel er mogelijk is als je af en toe stopt met denken, en start met doen.

Kevin Weijers, spreker, auteur en Chief Exploration Officer van ‘De Wereld Rond in 80 Experimenten’

10.30 uur

 Elke tandarts of MKA-chirurg heeft wel eens een onbegrepen pijnklacht “in de stoel gehad”. Het gaat dan om patiënten waarbij een behandeling is uitgevoerd, maar bij wie de pijnklachten daarna hetzelfde of zelfs erger zijn geworden! En waarbij de behandelaar dan ook niet meer precies weet waar de pijn wel vandaan komt.

Helaas komen onbegrepen pijnen in het hoofd-hals gebied regelmatig voor. En ondanks dat tandartsen of MKA-chirurgen pijnklachten bijna altijd effectief en heel snel kunnen behandelen, ligt het focus vaak onterecht op de therapie. Het gaat echter om de diagnostiek; want alleen een correcte diagnose geeft een succesvolle behandeling. In dit halfuur leert u aan de hand van een lastige – waargebeurde – casus hoe vanuit een correcte diagnose een succesvolle behandeling volgt.

James Huddleston Slater tandarts-gnatholoog

11.15 uur
Pauze en bezoek Standbyexpo
11.45 uur

Een crisissituatie zoals het Coronavirus is geen reden om je activiteiten en ambities op het gebied van werkgeluk in de ijskast te zetten, alsof het een luxeproduct is. Nee, júist in onzekere en spannende tijden zoals nu is het van belang om goed te letten op je eigen welzijn en dat van je collega’s. Laten we daarom eens kijken naar wat jij kunt doen om juist nu het welzijn van jezelf en collega’s te bevorderen. In tijden van hoge werkdruk krijg je gegarandeerd meer uithoudingsvermogen als de relaties prettig zijn en er voldoende saldo op de wederzijdse relatiebankrekeningen staat. Het resulteert in meer rust (je hoeft je niet meer bezig te houden of die ander je wel mag), meer vertrouwen (bij een gezonde relatiebankrekening worden bijvoorbeeld de foutjes die je mogelijk onder grote druk maakt je snel vergeven en weer opgelost) en meer saamhorigheid (het verhoogd de productiviteit, je krijgt makkelijker zaken voor elkaar en de communicatie loopt een stuk soepeler)… Een win-win situatie voor alle jou en je collega’s!

Anke van Luyt, Trainer/Consultant Onbewuste Beeldvorming, Maniera

12.15 uur

In Nederland zijn er 400.000 mensen die angst hebben voor de tandarts, dat is een schrikbarend hoog aantal. De rol van tandartsassistenten is de afgelopen jaren steeds omvangrijker geworden.

Het contact met patiënten is daardoor ook intensiever dan ooit tevoren. Daarom is het des te belangrijker om kennis te hebben van tandartsangst. Wat is het? Wat doet het? Hoe ga je hier in praktijk mee om? In deze interactieve presentatie komen een aantal basisprincipes aan bod bij de behandeling van kinderen en volwassenen met tandartsangst.

Tijdens deze lezing nemen we je in vogelvlucht mee:

  • Wat de oorzaken van tandartsangst zijn;
  • Hoe je tandartsangst herkent;
  • Wat je als assistente kunt doen om angst bij kinderen of volwassenen te verminderen of te voorkomen.

Dyonne Broers, Directeur Zorg bij ACTA

12.45 uur
Lunchpauze en bezoek Standby expo
13.45 uur

 De esthetiek van het gezicht krijgt steeds meer aandacht. Niet in de laatste plaats door de invloed van sociale media. Hoewel een chirurgische kaakcorrectie (osteotomie) de meest krachtige ingreep is om een gelaat te veranderen zijn er, ook binnen de MKA chirurgie, tal van andere ingrepen mogelijk om de esthetiek te verbeteren. In deze voordracht wordt daarom aandacht besteed aan de veroudering van het gezicht, aan schoonheid en schoonheidsidealen en aan diverse esthetisch chirurgische procedures zoals injectables (botox en fillers), lipofilling (vettransplantatie), liposuctie, ooglidcorrectie, wenkbrauwlift, facelift, liplift en alloplastische implantaten.

Johan Jansma, MKA-chirurg, afdelingen MKA UMCG en Martini Ziekenhuis, Groningen

14.30 uur

De cijfers liegen er niet om, kinderen hebben nog steeds teveel cariës. Onderzoek laat zien dat preventieve mondzorg leidt tot gezondere patiënten. In deze lezing wordt een introductie gegeven van de wetenschappelijk bewezen preventiemethode ‘Gewoon Gaaf’ van het Ivoren Kruis, waarmee cariës bij de jeugd tot 40% gereduceerd kan worden. Op naar een leven lang een ‘Gewoon Gaaf’ gebit!

Tijdens deze lezing nemen we je in vogelvlucht mee:

  • Waarom een preventieve werkwijze noodzakelijk is;
  • Hoe je de basisprincipes van Gewoon Gaaf kunt toepassen;
  • Een introductie van het bepalen van een cariësrisico.

Dorothée Quant en Marit Verschuuren-Kuijer, Docenten Gewoon Gaaf, Ivoren Kruis

15.00 uur
Pauze en bezoek Standby expo
15.30 uur

Als mens willen we graag geloven dat we controle hebben op ons eigen leven, jij als zorgprofessional weet als geen ander; dat dat niet de werkelijkheid is. Hoe ver kun jij zelf komen met doorzettingsvermogen, ambitie, doelen stellen, omgang met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken? Laat je inspireren door Maarten van der Weijden zijn persoonlijke verhaal waarin zijn ziekteproces een hele grote rol speelt.

Maarten van der Weijden, Olympisch zwemkampioen en dagvoorzitter

16.30 uur
Afsluiting met borrel

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen