Image
Programma
Hieronder kun je het programma van de editie van 2019 bekijken.
Het nieuwe programma wordt begin 2020 bekend gemaakt!
Kun je net als wij niet wachten op dé enige echte assistentendag?
Programma

09.00 uur

Ontvangst, bezoek aan standby expo

09.30 uur
09.40 uur

 Over 10 jaar zit naast ieder kind aan weerszijden een oudere (>65 jaar) in de wachtkamer van de tandarts. Veel van deze ouderen zijn nog in het bezit van eigen tanden en kiezen en willen goede mondzorg, andere ouderen zien we niet meer omdat ze wegblijven. De mondzorg voor de ouderen boven de 80 jaar zal erg veranderen. Veel ouderen kampen met geheugen problemen en zijn kwetsbaar. Andere ouderen ogen vitaal maar gebruiken veel medicatie en zijn wellicht nog complexer dan de erkende kwetsbaren. In de praktijk zullen ook assistenten zich moeten bekwamen in het herkennen en vastleggen van deze kwetsbaarheid. Zijn we klaar voor deze veranderingen in de mondzorg?
Kortom durf jij in 2029 bij een ernstig zieke oudere patiënt thuis samen met je tandarts de diagnose te stellen en een kies ter plekke te trekken? Ik daag jullie uit daarover met mij in discussie te gaan in deze presentatie!

Arie Hoeksema, tandarts-geriatrie, Winschoten

10.10 uur

 Lifestyle, de wereld om ons heen in beweging. Foodtrends, ieder jaar een ander. Clockless eating, een vierde maaltijd, graasgedrag. Van superfoods, naar meer groente en vegan. Aanbod van voedingsmiddelen groeit. Minder vet, suiker, zout, en meer vezels, en zuren dan? Nieuwe waterproducten, fris- en fruitdranken en vinegar drinks zijn die gebitsvriendelijk? Een praktisch verhaal met voorbeelden van voeding(hypes), eet- en drinkgedrag, en risicofactoren in relatie tot erosieve gebitsslijtage. Dien Gambon, tandarts-pedodontoloog, docent UMCG afd Kindertandheelkunde, gastmedewerker ACTA afd Orale Biochemie.

Tijdens deze lezing leer je:

  • Voedingstips in relatie tot tandheelkundige preventie.
  • Risicofactoren van voedingsmiddelen bij het ontstaan van erosieve gebitsslijtage.
  • Verpakking is de verleiding, voedingswaarde en ingrediënten de realiteit.

Dien Gambon, tandarts-pedodontoloog, docent UMCG afd kindertandheelkunde, gastmedewerker ACTA afd Orale Biochemie

10.40 uur
Pauze en bezoek Standbyexpo
12.10 uur
Lunchpauze en bezoek Standby expo
14.10 uur
Pauze en bezoek Standby expo
14.40 uur

 

Samenwerken kan fantastisch zijn, maar kost soms ook bakken met energie. Bijvoorbeeld omdat er in de onderstroom van alles speelt. Hoe je het meest uit je samenwerking haalt en omgaat met lastige situaties? Annemieke deelt haar gouden tips met je.

Wat heeft men geleerd na het bijwonen van deze sessie?

  • Voorwaarden voor goed teamwork
  • Hoe bereik je samenwerking méér met minder energie? Praktische tis
  • Welke natuurlijke rollen zie je in teams terug? Krijg meer zicht op jouw eigen rol en hoe je die nog beter kunt inzetten

Annemieke Figee, Teamexpert en Léonie van Rijn, psycholoog, beiden eigenaar van Firijn

15.10 uur

Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Hoe makkelijk bent u af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe makkelijk uw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden.

Dagvoorzitter Victor Mids, arts, illusionist en MINDF*CKER  

16.10 uur
Afsluiting met borrel

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen