Image
SPREKERS
Hieronder kun je de sprekers van de editie van 2019 bekijken.
Het nieuwe programma wordt begin 2020 bekend gemaakt!
Kun je net als wij niet wachten op dé enige echte assistentendag?Victor Mids |  arts, illusionist en MINDF*CKER

Hij is hét kijkcijferkanon van de zaterdagavond op NPO1, met wekelijks meer dan 2 miljoen kijkers. Hij verbaasde mensen als Mark Rutte, Ilse de Lange en Matthijs van Nieuwkerk. Van zijn eerste boek zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht en ook in Duitsland heeft hij inmiddels groot succes. Afgelopen jaar stond hij maar liefst 6 keer in een stijf uitverkochte AFAS live met zijn eigen theatershow. Hij is arts, illusionist en MINDF*CKER Victor Mids!
Naast zijn dagvoorzitterschap verzorgt Victor een lezing over Neuromagic.


Dien Gambon | tandarts-pedodontoloog, docent UMCG afd kindertandheelkunde, gastmedewerker ACTA afd Orale Biochemie

Dien Gambon studeerde in 1986 af aan de R.U.U. Ze was lange tijd werkzaam in de algemene praktijk en Centra voor Bijzondere Tandheelkunde. In 2005 startte ze met de Bambodino Kinderpraktijk waar ze tot 2018 werkzaam was. In 2011 promoveerde ze op het onderwerp: Tanderosie bij kinderen: risicofactoren in het dagelijks leven in de 21ste eeuw. Momenteel werkt ze als docent UMCG-CTM afd Kindertandheelkunde en doet ze onderzoek aan de afdeling Orale biochemie van ACTA. Ze publiceert regelmatig tandheelkundige artikelen en geeft presentaties op congressen. Daarnaast is zij redacteur bij het tandartsenblad Tandartspraktijk.
Dien verzorgt een lezing over lifestyle, voeding en mondgezondheid: verleiding en realiteit!Dr. Arie Hoeksema | tandarts-geriatrie Winschoten

Arie Hoeksema is in 1991 als tandarts aan de RUG afgestudeerd. In 1993 heeft hij zich gevestigd als tandarts algemeen practicus in Winschoten. Daarnaast is hij sinds 1991 parttime werkzaam in de tandheelkundige zorg aan kwetsbare ouderen in diverse verpleeghuizen in zijn regio. In 2016 is hij vanuit de afdeling MKA en Bijzondere Tandheelkunde van het UMCG gepromoveerd op het proefschrift “Oral health in frail elderly”.
Naast zijn aanstelling bij de MKA als senior onderzoeker en cursusleider is hij tevens als gastdocent verbonden aan het CTM Groningen ten behoeve van de geriatrische tandheelkunde. Begin 2017 is hij toegetreden tot de RAC van KIMO in het domein mondzorg voor ouderen.
Arie verzorgt een lezing over mondzorg voor ouderen met geheugen problemen en veel medicijnen.Annemieke Figee | Teamexpert, Firijn

Annemieke Figee is psycholoog en is samen met Léonie van Rijn eigenaar van Firijn. Ze helpt teams en organisaties bij het versterken van samenwerkingsgedrag en het doorbreken van hardnekkige patronen.
Annemieke heeft een fascinatie voor groepsgedrag. Samen met Léonie schreef zij de boeken Groepsdruk en Ongeschreven regels en ontwikkelden het spel der ongeschreven regels. Samen helpen ze teams en organisaties bij het versterken van samenwerkingsgedrag en het doorbreken van hardnekkige patronen. Ze doen dat resultaatgericht, met scherpte en met humor. Hun missie: complexe teamzaken simpel maken.
Annemieke verzorgt een lezing over Samenwerken voor gevorderden.


Léonie van Rijn | Psycholoog, Firijn

Léonie van Rijn is psycholoog en is samen met Annemieke Figee eigenaar van Firijn. Ze helpt teams en organisaties bij het versterken van samenwerkingsgedrag en het doorbreken van hardnekkige patronen.
Léonie is gefascineerd door de interacties in teams en groepen. Samen met Annemieke schreef zij de boeken Groepsdruk en Ongeschreven regels en ontwikkelden het spel der ongeschreven regels. Samen helpen ze teams en organisaties bij het ontsluiten van de kracht van teams. Ze doen dat resultaatgericht, met scherpte en met humor. Hun missie: complexe teamzaken simpel maken.
Léonie verzorgt een lezing over Samenwerken voor gevorderden.


Kina Timmer-Tjakkes | eigenaar verwijspraktijk voor parodontologie en implantologie De Parodontoloog

Kina Timmer-Tjakkes is in Groningen opgeleid tot mondhygiënist en heeft zich daarna verdiept in de parodontologie. Sinds januari 2015 is zij met haar man eigenaar van een verwijspraktijk voor parodontologie en implantologie (De Parodontoloog) in Groningen. Hiermee, en met het instituut Parodontologica wil ze collega’s zowel met zorg als met kennis ondersteunen om kwaliteit te verbeteren.
Kina verzorgt een workshop over parodontale nazorg: wiens zorg?.


Amber Denekamp | ergonoom, bedrijfsoefentherapeut gespecialiseerd binnen de tandheelkunde, mede-eigenaar van Terzet. 

Amber  is ergonoom, bedrijfsoefentherapeut en gespecialiseerd in ergonomie binnen de tandheelkunde.  Ze is mede-eigenaar van Terzet. 
Amber verzorgt een workshop over het belang van een goede werkhouding!


Roos Heuff  | Trainer, actrice en en partner Wilde Kastanje Training & Opleiding

Wilde Kastanje geeft al 25 jaar  Training & Opleiding in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In onze trainingen verbinden wij de professional met de cliënt/patiënt, diens persoonlijke omgeving en andere professionals. En; met zichzelf. Creative en dynamische trainingen voor een serieus doel: het verschil maken voor de meest kwetsbaren. De trainers van Wilde Kastanje hebben naast de kennis over communicatie bij kindermishandeling en huiselijk geweld, een HBO theateropleiding. In de trainingen komt het gezin waarmee geoefend wordt tot leven. De deelnemers een inkijkje in dat wat de personages nou het meeste hielp om weer een stapje vooruit te komen. De training wordt gegeven door Roos Heuff en Mariël Vaartjes. Beiden trainer, actrice en en partner Wilde Kastanje Training & Opleiding. Zij verzorgen een interactieve workshop over Omgaan met zorgwekkende signalen bij kinderen en hun ouders in jouw praktijk.Mariël Vaartjes | Trainer, actrice en en partner Wilde Kastanje Training & Opleiding

Wilde Kastanje geeft al 25 jaar  Training & Opleiding in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In onze trainingen verbinden wij de professional met de cliënt/patiënt, diens persoonlijke omgeving en andere professionals. En; met zichzelf. Creative en dynamische trainingen voor een serieus doel: het verschil maken voor de meest kwetsbaren. De trainers van Wilde Kastanje hebben naast de kennis over communicatie bij kindermishandeling en huiselijk geweld, een HBO theateropleiding. In de trainingen komt het gezin waarmee geoefend wordt tot leven. De deelnemers een inkijkje in dat wat de personages nou het meeste hielp om weer een stapje vooruit te komen. De training wordt gegeven door Roos Heuff en Mariël Vaartjes. Beiden trainer, actrice en en partner Wilde Kastanje Training & Opleiding. Zij verzorgen een interactieve workshop over Omgaan met zorgwekkende signalen bij kinderen en hun ouders in jouw praktijk.Christo Boxum | Orthodontist, Orthodontiepraktijk Heerenveen

Christo Boxum is sinds 2007 orthodontist en heeft een eigen praktijk in Heerenveen. Hij deed zijn opleiding in Groningen waar hij ook een aantal jaren het onderwijs voor tandheelkunde en mondhygiëne heeft verzorgd. Daarnaast zit hij is een aantal besturen in het vakgebied en helpt mee met het organiseren van congressen en nascholing over orthodontie.
Christo verzorgt een workshop over classificaties in de orthodontie.


Martijn ten Have |  Sales&Marketing Manager,  GC Europe, Benelux department

Martijn is al 23 jaar werkzaam binnen de tandheelkunde, waarbij hij diverse functies heeft mogen bekleden bij diverse fabrikanten en dealers. De laatste 12 jaar is hij in dienst bij GC Europe, department benelux, als Sales & Marketing Manager. Een onderdeel van zijn huidige functie is het afstemmen van de informatievraag vanuit de tandheelkundige markt op de mogelijkheden die GC kan bieden. Zijn doel met betrekking tot dit onderwerp, MIH, is bekendheid geven aan dit wereldwijd groeiende probleem binnen de algemene praktijk. Graag geeft hij hierbij ook adviezen over hoe men deze indicatie kan behandelen en het leven van deze kinderen kan verbeteren. De samenwerking van de fabrikant en de tandheelkundige professie staat voor mij hierbij voorop.
Martijn verzorgt een workshop over hoe zijn kaasmolaren (MIH) te herkennen en welke behandelstrategie kan er worden toegepast?.Maaike van der Mee | docent Edin Dental Academy, praktijkmanager en tijdelijk Expert MBO bij Inspectie van het Onderwijs

Maaike van der Mee werkt 4 jaar bij Edin Dental Academy en is naast docent praktijkmanager in een tandartspraktijk en tijdelijk Expert MBO bij Inspectie van het Onderwijs. Ze geeft les aan de Edin Mbo Academy in de vakken beroepshouding en ethiek, diversiteit van patiënten, gezondheidzorg in Nederland, het keuzedeel praktijkorganisatie en motiverende gespreksvoering. Daarnaast is Maaike beroeps praktijk begeleider bij deze mbo opleiding. In alle lessen neemt zij haar jarenlange ervaring uit de praktijk in de tandheelkunde mee. Studenten waarderen haar persoonlijke en positieve benadering en haar deskundigheid en passie voor het vak tandartsassistent.
Maaike verzorgt een workshop over hoe begeleid ik stagiaires in de praktijk?.Anke van Luyt | trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming bij Maniera

Anke is een gepassioneerd en enthousiasmerend trainer/consultant. Tijdens haar studie psychologie ontstond de drive “de eerste indruk” die mensen op elkaar maken, grondig te bestuderen. Tijdens haar trainingen, workshops en lezingen wordt steeds de link gelegd naar communicatieve en sociale vaardigheden met als doel de deelnemers te prikkelen op de commerciële waarden hiervan. Als geen ander weet ze onbewuste processen bewust te maken; echte eyeopeners!
Anke verzorgt een workshop over wat je zegt ben je zelf..


Mw. mr. Joan van de Ven | hoofd Juridische Zaken, KNMT

Mr Joan M. van der Ven studeerde Aziatische Wetenschappen in Amerika en daarna Nederlands Recht in Utrecht. Na het behalen van de meesterstitel was zij, onder andere, als jurist-onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden. In 1997 ging zij bij de KNMT werken. Haar eerste project ging over tandheelkunde en de Wet BIG. Dit was de aanleiding voor haar grote interesse in het gezondheidsrecht, meer in het bijzonder beroepen- en patiëntenwetgeving. Joan heeft verschillende adviesrollen binnen en buiten de KNMT, participeert in (landelijke) project- en werkgroepen en verzorgt gastcolleges gezondheidsrecht en kwaliteitsbeleid aan de drie opleidingen Tandheelkunde. Daarnaast schrijft Joan artikelen over mondzorg en recht. Sinds 1 maart 2018 stuurt Joan tevens het juristenteam van de KNMT aan.
Joan verzorgt een workshop over klagers en klachten: hoe ga je ermee om?