Image
SPREKERS
Hier vind je een overzicht van alle sprekers die jou tijdens de 34e StandbyDag alles vertellen over de laatste ontwikkelingen, nieuwste inzichten en jouw praktische vaardigheden updaten

Maarten van der Weijden
Olympisch zwemkampioen
en dagvoorzitter


Begin 2001 kreeg Maarten van der Weijden na onderzocht te zijn door vreemde klachten als dubbelzien en benauwdheid, te horen dat hij acute lymfatische leukemie had. Hij verbleef een half jaar in het ziekenhuis, onderging vier chemokuren en een stamceltransplantatie. Uiteindelijk duurde het hele proces ruim twee jaar. Na vier jaar werd hij uiteindelijk volledig genezen verklaard. Maarten vocht terug, hij pakte het zwemmen weer op en werd Nederlands kampioen. Na het winnen van Olympisch Goud in Beijing (open water zwemmen, 2008), stopte Maarten met zwemmen. Ondanks zijn ‘vervroegd pensioen’ ging Maarten niet achterover hangen, maar werd een succesvol spreker. Maarten vertelt over zijn visie op controle hebben op je eigen succes vanuit ervaringen uit zijn jeugd, zijn ziekteproces (kanker) en zijn carrière als professioneel zwemmer.
Maarten verzorgt een inspiratieverhaal.

Kevin Weijers
Spreker, auteur en Chief Exploration Officer van ‘De Wereld Rond in 80 Experimenten’


Kevin Weijers was ooit ambtenaar, tot hij stopte met email, en hij 50 presentaties in 15 weken gaf. Nu is hij Chief Exploration Officer (CEO) van het zelfverzonnen De Wereld Rond in 80 Experimenten. Ook deelt hij zijn ontdekkingen en verhalen via zijn blog en lezingen, met als doel je op een andere manier naar je eigen werkelijkheid te laten kijken. Complexe dingen simpel te maken. Met humor te schudden aan gedrag, houding en cultuur. En je vanuit nieuwsgierigheid te laten experimenteren met de mensen en de wereld om je heen.
Kevin verzorgt een lezing over 21 dagen niet klagen.

James Huddleston Slater
Tandarts-
gnatholoog


James verzorgt een lezing over Patiënten met lastige pijnproblemen.

Johan Jansma
MKA-chirurg, afdelingen MKA UMCG
en Martini Ziekenhuis, Groningen


Dr. Johan Jansma studeerde tandheelkunde en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd eveneens in Groningen opgeleid tot MKA chirurg en in 1991 ingeschreven in het specialistenregister. In 1991 promoveerde hij op een proefschrift getiteld “Oral sequelae resulting from head and neck radiotherapy.” Sindsdien is hij staflid aan de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Van 1998 tot 2000 deed hij een fellowship hoofd-halsoncologie. In 2000 werd hij ‘Fellow of the European Board of Oro-Maxillofacial Surgeons’. Sinds 2007 is hij ook parttime verbonden aan de afdeling MKA chirurgie van het Martini Ziekenhuis te Groningen. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn operatieve kaakorthopedie, secundaire schisischirurgie en esthetische aangezichtschirurgie. Dr. Jansma heeft gepubliceerd in diverse nationale en internationale  tijdschriften en vele voordrachten gehouden over uiteenlopende onderwerpen betreffende de MKA chirurgie. Dr. Jansma is voorzitter van de werkgroep esthetische aangezichtschirurgie (WEAC) van de NVMKA.
Johan verzorgt een lezing over Wat is een mooi gezicht?.


Anke van Luyt
Trainer/consultant Onbewuste
Beeldvorming bij Maniera


Anke is een gepassioneerd en enthousiasmerend trainer/consultant. Tijdens haar studie psychologie ontstond de drive “de eerste indruk” die mensen op elkaar maken, grondig te bestuderen. Tijdens haar trainingen, workshops en lezingen wordt steeds de link gelegd naar communicatieve en sociale vaardigheden met als doel de deelnemers te prikkelen op de commerciële waarden hiervan. Als geen ander weet ze onbewuste processen bewust te maken; echte eyeopeners!
Anke verzorgt een workshop over werkrelaties.


Dorothée Quant
Docent Gewoon Gaaf,
Ivoren Kruis


Sinds januari 2000 is Dorothée als docent verbonden aan de opleiding Mondzorgkunde te Utrecht. Zij werkte tot januari 2014 als mondhygiënist in nagenoeg alle tandheelkundige disciplines. Het werkveld is haar door en door bekend alsook de laatste ontwikkelingen in ‘Mondzorgkundig Nederland’. Tijdens haar master ‘zorgtraject ontwerp’ leerde zij innovaties te ontwerpen en implementeren. Haar motto: ‘Nooit te oud om te leren want iets nieuw leren en dat goed toepassen geeft heel veel nieuwe energie’. Dorothée verzorgt voor het Ivoren Kruis cursussen over Gewoon Gaaf, op het bureau in Naarden, of op locatie bij tandartspraktijken.
Dorothée verzorgt samen met Marit een workshop over cariëspreventie bij kinderen.

Marit Verschuuren-Kuijer
Docent Gewoon Gaaf, Ivoren Kruis


Sinds 2015 werkt Marit als mondhygiënist in een algemene praktijk. In deze praktijk heeft ze de Gewoon Gaaf-methode geïmplementeerd. De praktijk heeft een groot tandheelkundig team waar iedereen zijn eigen rol heeft binnen Gewoon Gaaf. Daarnaast ondersteunt Marit praktijken bij het implementeren en verbeteren van preventieve mondzorg. Marit heeft veel praktijkervaring met Gewoon Gaaf, dit zorgt voor direct toepasbare praktijkvoorbeelden. Het is haar doel om iedereen te inspireren voor de Gewoon Gaaf-behandelmethode. Voor het Ivoren Kruis verzorgt zij cursussen over Gewoon Gaaf, zie www.ivorenkruis.nl/Preventie-Academie.html 
Marit verzorgt samen met Dorothée een workshop over cariëspreventie bij kinderen.


Dyonne Broers
Directeur Zorg bij ACTA


Dyonne Broers is tandarts en directeur Zorg bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Daarnaast verzorgt zij regelmatig cursussen en presentaties. Ze heeft diverse publicaties op haar naam staan en is lid van verschillende commissies. 
Dyonne verzorgt een workshop over angstige patiënten.