StandbyDag
SPREKERS
Fred van Leer | stylist en presentator

Mr. Joan M. van der Ven | hoofd juridische zaken | KNMT

Joan studeerde Aziatische Wetenschappen in Amerika en daarna Nederlands Recht in Utrecht. Na het behalen van de meesterstitel was zij, onder andere, als jurist-onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden. In 1997 ging zij bij de KNMT werken. Haar eerste project ging over tandheelkunde en de Wet BIG. Dit was de aanleiding voor haar grote interesse in het gezondheidsrecht, meer in het bijzonder beroepen- en patiëntenwetgeving. Joan heeft verschillende adviesrollen binnen en buiten de KNMT, participeert in (landelijke) project- en werkgroepen en verzorgt gastcolleges gezondheidsrecht en kwaliteitsbeleid aan de drie opleidingen Tandheelkunde. Daarnaast schrijft Joan artikelen over mondzorg en recht. Sinds 1 maart 2018 stuurt Joan tevens het juristenteam van de KNMT aan.

Wenda Linthorst | Founder & Co-owner | Consumatics

Wenda weet op energieke wijze te delen hoe consumentengedrag onbewust wordt beïnvloed. De veelgevraagd spreker heeft met haar achtergrond in de gastvrijheidsindustrie en Nyenrode het succesvolle onderzoeksbureau Consumatics opgezet dat op tegendraadse wijze kijkt naar het verkrijgen van informatie over de consument.

Prof. dr. Edwin G. Winkel | Halitoloog | Kliniek voor Parodontologie Amsterdam

Edwin behaalde in 1980 zijn tandartsdiploma aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is medeoprichter (1985) van de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (1985). Naast de parodontologie en de implantologie startte hij in 1998 hier een spreekuur voor diagnose en behandeling van halitose. Sinds 2005 is hij verbonden aan de Afdeling Parodontologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. In 2012 werd hij benoemd tot hoogleraar in de speciële parodontologie, in het bijzonder de halitose. Nationaal en internationaal is hij een veel gevraagde spreker op het gebied van de parodontologie, implantologie en de halitose. Nu is hij Chairman van de International Association for Halitosis Research (IAFHR). Zijn rode draad in zijn leven is onderzoeken, uitvinden en ondernemen.

Anna Beeftink | tandarts, psycholoog

Anna begon als tandarts-algemeen practicus. Tijdens haar praktijkjaren raakte zij steeds meer geïnteresseerd in de psychologische effecten van uiterlijk, hetgeen uitmondde in een studie psychologie die zij Cum Laude afrondde. Tegenwoordig houdt zij zich bezig met de psychologische effecten van het uiterlijk op het zelfbeeld, de communicatie en het gedrag, schrijft zij boeken en houdt lezingen voor professionals.

Nynke Tymstra | tandarts

In 2003 behaalde Nynke Tymstra haar tandartsdiploma aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2010 promoveerde zij op het UMCG op een onderwerp over Implantologie. Vanaf 2007 is zij mede-praktijkeigenaar van een teampraktijk in Ureterp, waar zij werkt als algemeen practicus. Zij dook voor het tandheelkundig tijdschrift TP in de richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijk. Zij ziet het als een uitdaging om ook dit onderdeel van de tandheelkundige zorg zo goed mogelijk uit te voeren in de praktijk en iedereen daar in mee te krijgen. Als praktijkhouder weet zij als geen ander waar je met betrekking tot de richtlijn tegen aan loopt.

Hanneke de Valk | directeur

Na 12 jaar werkzaam te zijn geweest in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen op de afdeling Medische Microbiologie, waar Hanneke de Valk tussentijds promoveerde, is zij vanaf 2011 werkzaam bij Advanced Dental Diagnostics bv. Inmiddels is zij de algemeen directeur en wordt zij nog dagelijks geïnspireerd door het complexe ecosysteem van de orale biofilm.

Cai Verweij | Tandtechnicus en eLab instructor

Cai Verweij start zijn carrière in 1999 met de opleiding Tandtechniek in combinatie met werken in het veld. In de jaren die volgen, werkt hij in verschillende functies op verschillende locaties en afdelingen, waardoor hij een brede ontwikkeling doormaakt. Sinds 2009 is hij werkzaam bij Kwalident Dental Studio, waar hij zich voornamelijk richt op het hogere segment. In zijn werk vindt hij de precisie waarmee hij werkt en de aandacht voor kwaliteit en maatwerk het belangrijkste. Naast zijn werk als technicus verzorgt hij tandtechnische trainingen/cursussen en is hij eLAB instructor. Voor Cai draait alles om kwaliteit en perfectie.

tineke visser
Tineke Visser| Rayon manager

Tineke Visser werkt sinds 1991 bij Cavex Holland BV als Rayon Manager. Zij geeft productinformatie aan praktijken, onderhoud contacten met de dental depots, organiseert lezingen, workshops en cursussen over diverse onderwerpen voor tandartsen, opleidingen, universiteiten en IQual-/ICO-studiegroepen.

Kenmerkend voor haar is: het onderwerp bekijken vanaf de basis en dan richten op de toepasbaarheid in de eigen praktijksituatie.

tara van gerwen
Tara van Gerwen | Product manager

Tara van Gerwen heeft Communicatie gestudeerd en altijd een fascinatie gehad met tandheelkunde. Sinds zij bij Cavex werkt heeft zij zich gespecialiseerd in (de communicatie rondom) Halitose. Dus hoe breng je dit over aan de patiënt en hoe kan het onderwerp bespreekbaar worden gemaakt? Tevens houdt zij zich bezig met marktonderzoek; waar de behoeftes liggen in de dentale markt en welke rol Cavex hierin kan spelen.

Betty Vedder | Docent, gedifferentieerd mondhygiëniste in de orthodontie

Betty Vedder is in 1998 begonnen met de opleiding mondhygiëne en na het afronden van haar studie vrijwel direct gaan werken als gedifferentieerd mondhygiëniste in de orthodontie. Het grootste deel van haar praktische carrière heeft zij gewerkt bij de afdeling Orthodontie van het UMC Groningen.

Daar is zij verantwoordelijk voor een deel van de patiëntenzorg en treedt zij op als docente in het UMCG onderwijs. In deze rol verzorgt zij onder andere het keuzeblok Orthodontie voor 5e jaar tandheelkunde studenten van de RUG. Tevens heeft zij het keuzeblok en de differentiatie voor de mondzorgkunde studenten verzorgd. Daarnaast treedt zij regelmatig op als docente bij hands-on cursussen digitaal afdrukken.

Joerd van der Meer | Tandarts, docent en eigenaar verwijspraktijk voor endodontologie

Joerd van der Meer deed in 1989 tandartsexamen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Na de militaire dienst als tandarts bij de Koninklijke Marine, werkte hij enkele jaren in een groepspraktijk in Drenthe. In 1996 begon hij als docent voor de disciplinegroep Tandheelkunde/Mondhygiëne van de RuG. Vanaf 1998 tot januari 2002 was hij werkzaam als docent en onderzoeker bij de afdeling “Endodontologie” van de KUN onder leiding van dr. Werner Willemsen. Sinds 1998 heeft hij een verwijspraktijk voor endodontologie gedurende 2 dagen in de week. Sinds januari 2002 parttime werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij in 2016 is gepromoveerd op 3D technologie en digitale workflows. Tevens is hij sinds 2009 “Honorary Research Associate” bij het “University College of London Eastman Dental Institute”.

Mattie Steens | docent radiologie

Mattie Steens is al meer dan 30  jaar tandarts en werkt als docent bij Edin Dental Academy. Hij verzorgt de training röntgenfoto’s maken voor tandartsassistenten en anesthesie. Ook geeft hij les in de tandheelkundige modules van de Mbo opleiding Tandartsassistent van Edin Mbo Academy. In alle opleidingen en trainingen neemt Mattie zijn jarenlange ervaring uit de praktijk mee. Studenten waarderen zijn positieve benadering en zijn deskundigheid en passie voor tandheelkunde.

Dieni Masman-Kappert | Mondhygiënist/trainer/adviseur, Midomo, namens Dentaid

Dieni Masman is 44 jaar mondhygiënist. Vanaf 2000 heeft zij zich uitsluitend gericht op advisering, voorlichting en beleid m.b.t. mondzorg voor kwetsbare ouderen. Samenwerken met alle disciplines die bij de zorg voor kwetsbare ouderen betrokken zijn, staat hoog in haar vaandel. Dit onderwerp draagt zij met passie en enthousiasme uit.

Anke van Luyt | trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming bij Maniera

Anke is een gepassioneerd en enthousiasmerend trainer/consultant. Tijdens haar studie psychologie ontstond de drive “de eerste indruk” die mensen op elkaar maken, grondig te bestuderen. Tijdens haar trainingen, workshops en lezingen wordt steeds de link gelegd naar communicatieve en sociale vaardigheden met als doel de deelnemers te prikkelen op de commerciële waarden hiervan. Als geen ander weet ze onbewuste processen bewust te maken; echte eyeopeners!